Locurile potrivite pentru a alerga sau pentru a face jogging in Bucuresti sunt numeroase si pe placul fiecarui alergator in parte, indiferent daca cel care alearga este incepator sau la un nivel mai ridicat. In functie de dorinte si preferinte, doritorii de alergare pot opta pentru piste asfaltate sau pentru piste de alergat cu tartan. Descopera in randurile de mai jos care sunt cele mai populare locuri de alergat din Bucuresti, in functie de cea mai apropiata zona de tine sau de preferintele tale in functie de traseu.
Capitole
Locuri de alergat in Bucuresti – Parcuri
Majoritatea parcurilor din Bucuresti sunt perfecte pentru traseele lungi. Poti merge bineinteles in orice loc iti doresti, insa parcurile mai mari sunt ideale atunci cand vrei sa ai parte de un antrenament mai lung.
Parcul Carol
Daca stai undeva in apropiere de Parcul Tineretului si te-ai cam saturat de el, atunci o solutie potrivita este aceea de a face o plimbare si sa mergi la jogging in Parcul Carol. Aici sunt numeroase locuri cu umbra datorita copacilor, alergatul devine o veritabila placere. Insa, in zilele in care vremea de afara nu iti permite sa alergi, banda de alergat este o optiune excelenta.
Parcul Herastrau
Iti doresti sa te antrenezi in aer liber pentru un maraton sau pur si simplu sa te pastrezi in forma? Atunci iti recomandam cel mai mare parc din capitala, parcul Herastrau. Acesta a fost redenumit de curand Parcul regele Mihai I. Daca alergi in jurul lacului vei parcurge aproximativ 6 kilometri distanta.
Parcul Kiseleff
Parcul Kiseleff este situat in apropiere de statia de metrou Piata Victoriei. Este un parc relativ linistit, cu multa vegetatie si umbra. Nu este la fel de spatios ca si Parcul Herastrau insa este mai liber, nu este atat de aglomerat. Poti sa iesi la alergat in Parcul Kiseleff imediat dupa serviciu in cazul in care locul de munca este in apropiere.
Parcul IOR
Denumirea sa finala vine de la denumirea Intreprinderii Optice Romane situate in imediata apropiere. Este unul din cele mai mari si mai frumoase parcuri din intregul Bucuresti, o tura completa in jurul lacului se intinde pe aproximativ 3,14 kilometri. Situarea sa este ideala fiind in apropiere de mai multe cartiere de blocuri. Daca stai mai departe de acest parc ai posibilitatea de a veni pana in statia Titan cu ajutorul metroului. Dimineata este cea mai potrivita perioada deoarece nu este atat de aglomerat.
Parcul Drumul Taberei
Este cunoscut si sub fosta sa denumire, de parcul Moghioros. A fost renovat relativ recent pentru ca tu sa poti profita din plin de privelistea de pe pasarela.
Locuri de alergat in Bucuresti – Stadioane
Pista de alergat de pe stadionul Dinamo.
Dat fiind faptul ca este situata intr-o zona care este traversata de cele mai aglomerate bulevarde din capitala, e posibil ca aerul din zona sa fie putin poluat, sa nu fie chiar cel mai curat insa pista de alergare a stadionului Dinamo este perfecta pentru cei care vor sa alerge si sa isi testeze rezistenta. Pentru a avea acces este nevoie sa achiti o taxa modica.
Pista de alergat de pe stadionul Lia Manoliu
Pe bulevardul Basarabia, se afla o pista de alergat cu tartan, pista de alergat de pe stadionul Lia Manoliu. Intrarea nu trebuie platita. Cel mai mare avantaj este oferit de faptul ca este o pista recent renovata, cu alte cuvinte, inca arata foarte bine. Insa, este totodata una din cele mai aglomerate piste.
Pista de alergat de pe stadionul Iolanda Balas
Inca o pista de tartan, stituata in zona Agronomiei. Este o pista intretinuta, nu foarte aglomerata, insa va trebui sa platesti o taxa daca vrei sa intri. Un avantaj ar fi ca este situata intr-o zona a capitalei cu multa verdeata.
Care sunt beneficiile alergatului in aer liber?
Numeroase sunt beneficiile alergatului in aer liber asupra corpului nostru. Drept urmare, nu mai ai nicio scuza, trebuie sa incepi sa alergi si tu. Motiveaza-te, incalta pantofii sport, este momentul ideal de a incepe si tu sa alergi. Sa descoperim impreuna care sunt principalele beneficii oferite de alergatul in aer liber.
Ne protejeaza inima si nu numai. In timp, alergatul ne permite sa fim mai rezistenti la efort. Avand o andurata crescuta, capacitatile inimii noastre sunt si ele crescute. Drept urmare, un prim avantaj al alergatului in aer liber este acela ca imbunatateste sanatatea cardiovasculara.
Cresterea masei musculare si scaderea grasimii, datorita jogging-ului, au drept efect reducerea semnificativa a riscului aparitiei bolilor cardiovasculare: diminuarea riscului de diabet, de hipertensiune arteriala sau de colesterol marit.
Intarirea articulariilor si oaselor. Stiai ca, practicand jogging in mod regulat iti vei intari ligamentele si tendoanele? Un lucru care inseamna ca, in egala masura diminuam riscurile ranirilor la genunchi sau la glezme. In plus, impactul repetat al picioarelor noastre cu solul trimite un semnal corpului nostru. Care? Cel de a produce materia necesara intaririi oaselor in zonele solicitate.
Pierderea in greutate si sculptarea siluetei. Este un lucru cunoscut, joggingul este unul din sporturile care ne ajuta sa eliminam cele mai multe calorii. Joggingul ne sculpteaza silueta. Alergand incet, pe o perioada mai lunga de timp, eliminam grasimea si dezvoltam muschi.
Imbunatatirea somnului. Aviz insomniacilor si celor suparati pe propria perna. Alergatul imbunatateste calitatea somnului. In plus, un somn odihnitor nu face decat sa ne imbunatateasca performantele in privinta alergatului. Un remediu extrem de eficient pentru a lupta impotriva insomniei.
Cresterea moralului. Este un lucru dovedit, alergatul este un antistres natural. Atunci cand simti ca anxietatea pune stapanire pe tine, atunci cand vii stresat si obosit de la locul de munca, cel mai bine este sa alegi. Alergatul este un antidepresiv natural, are in egala masura un efect pozitiv asupra moralului nostru, ne face sa vedem viata in roz.
O viata mai lunga. Conform unor studii, alergatul are un impact deloc de neglijat asupra sperantei de viata. Daca alergam de minim 3 ori pe saptamana, speranta noastra de viata este marita. Tu ce alte efecte pozitive ale alergatului asupra corpului cunosti?
Lasă un răspuns