În România poți găsi 202 kilometri de pârtii de schi, cu 151 de teleschiuri în stațiunile de schi. În topul celor mai bune pârtii de schi din România, Sinaia ocupă primul loc. Cele mai mari stațiuni de schi oferă până la 18 kilometri de pârtii (Sinaia). Cele mai înalte stațiuni de schi din România se întind până la 2208 metri. Iar sfatul nostru pentru cele mai bune pârtii de schi din România la un raport calitate/preț, este Stațiunea de schi Straja.
Capitole
Sinaia
Staţiunea de schi Sinaia este situată în regiunea Prahova. Pentru schi și snowboarding, există 17,9 km de pârtii și 5 km de pârtii de schi. Există, de asemenea, 9 teleschiuri pentru transportul oaspeților. Zona de sporturi de iarnă este situată între 1006 și 2090 de metri. Sinaia are hoteluri grozave și o istorie lungă, precum și câteva pârtii destul de colorate deservite de 9 teleschiuri, inclusiv 3 telegondole/telecabine. La 1030 m, Sinaia oferă cea mai mare verticală dintre orice stațiune din România. Lungimea celei mai lungi pârtii de schi este de peste 6 km, iar vârfurile ajung la 2500 m. Aceasta este o stațiune destul de populară, mai ales printre schiorii germani.
Straja
Stațiunea de schi Straja este situată în Hunedoara. Există 12,5 km de pârtii pentru schi și snowboard. Există, de asemenea, 11 teleschiuri pentru transportul oaspeților. Zona de sporturi de iarnă este situată între 1130 și 1868 de metri. Stațiunea de schi Straja este situată în partea de nord a Munților Vulcan, la 8 km de Lupeni. În prezent, Stațiunea Straja are 12,5 km de domeniu schiabil, care este împărțit în 12 pârtii, la o altitudine de 1130 până la 1868.
Poiana Brașov
Staţiunea de schi Poiana Braşov este situată în județul Braşov. Pentru schi există 5 km de pârtii. Există, de asemenea, 10 teleschiuri pentru transportul oaspeților. Zona de sporturi de iarnă este situată între 1021 și 1799 m. Poiana Braşov este o staţiune majoră care oferă schiorilor o pantă verticală impresionantă de 775 de metri. Poiana Brașov are 13 pârtii cu o lungime totală de aproape 14 kilometri. Stațiunea este cea mai bună pentru schiorii intermediari și snowboarderi, dar există unele terenuri pentru schiori începători și avansați. Poiana Braşov are 5 km de trasee de schi fond. Există camere pentru cazare lângă pârtii.
Predeal
Stațiunea de schi Predeal este situată în județul Brașov și este una dintre cele mai bune pârtii de schi din România. Pentru schi și snowboarding, există 7,4 km de pârtii și 0,6 km de pârtii de schi. Există, de asemenea, 2 lifturi pentru transportul oaspeților. Zona de sporturi de iarnă este situată între 1040 și 1451 m. Peisajul superb și schiatul relativ extins au făcut din Predeal una dintre cele mai cunoscute stațiuni de iarnă din România. Și la 1033 de metri, este și cea mai înaltă stațiune de schi din România. Pe lângă schiul local, Predealul este o bază ideală pentru schi în Azuga din apropiere și în stațiunea mult mai mare Poiana Brașov. Traseul conectat de 1,2 km este singurul traseu dificil. Stațiunea este cea mai potrivită pentru schiorii începători și intermediari. Sezonul de schi în Predeal se încheie de obicei în martie.
Cavnic – Suior
Pentru schiori, există o selecție bună de pârtii de schi. Trei trasee ușoare potrivite pentru învățare – lungimea lor variază de la 140 la 1030 de metri. O pistă de dificultate medie cu o lungime de 2250 de metri. Și două dificile – 800 și 1000 de metri lungime. Traseele sunt situate pe doi versanți ale munților. Nivelul pantei pe piste ușoare este de 14 grade, pe mediu – 21 de grade și pe dificil – 33 de grade.
Bâlea Lac
Staţiunea este situată pe cel mai lung versant al Carpaţilor în apropierea lacului glaciar Bâlea din judeţul Sibiu. Lungimea pârtiei este de 14 km. Zona pentru schi şi snowboard este situată la altitudini de la 1700 la 2208 metri. Locația într-o vale confortabilă îi protejează pe oaspeții stațiunii de vânturile reci. Pentru confortul sportivilor, există un teleschi. Pentru cazare, pe lângă hotelurile obișnuite, există un adevărat hotel de gheață, conceput pentru 16 persoane.
Kalinderu
Situat în micul oraș Bușteni. O vizită în acest oraș este deosebit de apreciată de iubitorii naturii magnifice românești. Vara, aceste locuri frumoase muntoase devin centrul alpinismului. Pista Kalinderu a fost deschisă în 2005 și a devenit imediat populară printre schiori. Are 1300 de metri lungime și 40 de metri lățime. Nivelul pantei este de 37 de grade. Kalinderu este dotat cu telescaune moderne.
Lasă un răspuns